فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 108، فروردین و اردیبهشت 1399)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 108، فروردین و اردیبهشت 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/07
  • تعداد عناوین: 13
|
  • علیرضا طلایی، علیرضا مسلم، آرش حمزه ای، مجتبی کیان مهر، عباسعلی عباس نژاد* صفحات 1-8
    زمینه و هدف

    بی حسی منطقه ای داخل وریدی با استفاده از تورنیکت و تزریق داخل وریدی داروی بی حس کننده در نواحی دیستال محل جراحی در اندامها ایجاد میشود. این پژوهش با هدف مقایسه زمان شرو بی حسی ایجادشده با دو غلظت و حجم متفاوت لیدوکایین در بی حسی منطقه ای داخل وریدی اندام فوقانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی یکسوکور بر روی 40 بیماری که برای جراحی ساعد به بیمارستان بهلول گناباد مراجعه کرده بودند، انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده 40 میلی لیتر لیدوکایین 0/5 درصد و 20 میلی لیتر لیدوکایین 1 درصد تقسیم شدند. ابزار پژوهش چک لیست پژوهشگرساخته و مقیاس دیداری درد (VAS) بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای دقیق فیشر، تی مستقل و جفتی در سطح معناداری کمتر از 0/05 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد فاصله زمانی بین تزریق داروی بی حسی تا شرو بی حسی کامل در گروه دریافتکننده 20 میلیلیتر لیدوکایین 1 درصد به طور معناداری کوتاه تر از گروه دریافت کننده 40 میلی لیتر لیدوکایین 0/5 درصد است (0/001>p). ولی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و تعداد ضربان قلب بعد از برش جراحی بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (0/05<p) نتیجه گیری بی حسی منطقه ای داخل وریدی با تزریق 20 میلی لیتر لیدوکایین 1 درصد سریعتر از 40 میلیلیتر لیدوکایین 0/5 درصد ایجاد میشود.

    کلیدواژگان: لیدوکائین، داخل وریدی، بی حسی منطقه ای، اندام فوقانی
  • هانیه قربان نژاد، علیرضا دیدارلو، فرنوش بخشی مقدم، محمد علیزاده* صفحات 7-17
    مقدمه
    چاقی در کودکان و نوجوانان و بزرگسالان به عنوان یکی از جدی ترین نگرانی های بهداشت عمومی در قرن 21 می باشد. در این میان نوجوانی مرحله ی مهمی از نظر ایجاد رفتارهای تغذیه ای سالم می باشد که معمولا تا پایان عمر حفظ می شود. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی با شاخص توده ی بدنی در دختران نوجوان در شهر ارومیه طراحی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 453 دانش آموز دختر به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. شاخص های تن سنجی شامل قد، وزن و دور کمر افراد با روش های استاندارد و ابزارهای کالیبره شده، اندازه گیری شد. دریافت غذایی معمول افراد با استفاده از یک FFQ نیمه کمی تعیین شد.
    یافته ها
    در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب در بین دانش آموزان دختر شناسایی شد. الگوی غذایی "سنتی" شامل دریافت بالای میوه، مغزها، خشکبار، کمپوت و مربا، ترشی، چای و قهوه، عسل، سبزیجات و شیرینی و قندها بود. الگوی غذایی"پر پروتئین" شامل دریافت بالای حبوبات، احشا، ماهی، تخم مرغ، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، غلات ساده و سبزیجات بود. الگوی غذایی "غذاهای آماده و تنقلات شور" شامل دریافت بالای نوشابه، فست فود، تنقلات شور، شیرینی، قندها و آب میوه بود. الگوی غذایی پر پروتئین] (سهک دوم در مقایسه با سهک اول: (P=0.016 , 95%CI=(1.1-3), (OR=1.8 و سهک سوم در مقایسه با سهک اول: (P=0.046 ,(95%CI=(1.01-2.7 [(OR=1.6, به طور مستقیم با لاغری ارتباط داشت. این ارتباط معنی دارد در مدل رگرسیون لجستیک چندگانه نیز مشاهده گردید[Tertile 2 vs. Tertile 1 OR=1.66, 85%CI (1.15-2.39), P=0.048].
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد الگوی غذایی پر پروتئین با افزایش احتمال لاغری همراه می باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، شاخص توده بدنی، الگوهای غذایی، نوجوان
  • نرگس آراسته*، حسین توکلی عنبران صفحات 17-26
    زمینه و هدف

    پراکندگی های کامپتونی گاماهای نابودی بین آشکارسازهای حلقه پت، با ثبت خط پاسخ نادرست از رزلوشن فضایی تصویر پت می کاهند. این مقاله با ارایه یک روش جدید سعی در حذف این رخدادها از تصویربرداری پت دارد. در این روش آشکارسازها طوری عایق بندی می شوند که گاماهای پراکنده از یک آشکارساز نتوانند وارد آشکارسازهای دیگر حلقه پت شوند.

    روش

    پس از شبیه سازی حلقه پت مدل BiographTM 6 ساخت شرکت Siemens به وسیله شبیه سازی مونت کارلو کد MCNPX، با جداسازی آشکارسازهای حلقه پت در هندسه مساله، اقدام به حذف این رخدادها و بررسی اثر آن بر تابع پاسخ آشکارسازهای دستگاه پت شد.

    یافته ها

    بررسی اطلاعات بدست آمده از شبیه سازی ها نشان داد که جداسازی آشکارسازهای حلقه پت از شمارش آشکارسازها در محدوده پنجره انرژی بخصوص در نزدیکی آستانه پایینی آن (350 تا 400 کیلو الکترون ولت) می کاهد. این کاهش شمارش در حضور کره ای از بافت نرم بدن - به شعاع cm20- کمتر شد به طوری که درصد اختلاف نسبی شمارش آشکارسازها بین دو حالت اتصال و عدم اتصال بین آشکارسازها از حداکثر 70 درصد(در انرژی400 کیلوالکترون ولت) در نبود بافت نرم به حداکثر 12 درصد (در انرژی 350 کیلوالکترون ولت) در حضور بافت نرم رسید.

    نتیجه گیری

    جداسازی آشکارسازها از یکدیگر اگر چه خطای حاصل از ثبت گاماهای نابودی پراکنده در آشکارسازهای مجاور را کاهش داد و رزلوشن فضایی را بهبود بخشید اما با حذف برخی از هم زمانی های صحیح و کاهش حساسیت دستگاه عملا اثر مطلوب چندانی بر تصویربرداری پت، نداشت. همچنین کاهش اندک شمارش ها با وجود بافت نرم، نشان دهنده تاثیر بیشتر جداسازی آشکارسازهای حلقه پت در بهبود کیفیت تصویر در تصویربرداری های ناحیه شکمی نسبت به تصویربردار های نواحی دیگر نظیر ناحیه سر و گردن بود.

    کلیدواژگان: آشکارسازهای حلقه پت، شبیه سازی مونت کارلو، پراکندگی کامپتون، رزلوشن فضایی، حساسیت دستگاه پت
  • حسین کلاته عربی، مجتبی احمدی، جمشید یزدانی چراتی، سیاوش اعتمادی نژاد* صفحات 27-33
    زمینه و هدف

    یکی از مهمترین عوامل موثر در بروز آسیبهای اسکلتی - ع ضالنی پو سچر نامطلوب بدن هنگام کار ا ست. مداخلات ارگونومی به منظور بهبود پوسچر کاری امری ضروری ا ست. رویکرد م شارکتی عر صه جدیدی در طرح ریزی و انجام مداخلات است. هدف این پژوهش مقایسه پوسچرهای کاری شاغلان شرکت صنعتی قبل و بعد از مداخله ارگونومی با رویکرد مشارکتی بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش شبه تجربی حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است که بر روی 30 نفر از شاغلان شرکت تولید کابل خودرو در پنج مرحله انجام شده است: 1 .ارزیابی ارگونومیکی پوسچر شاغالن با روش ارزیابی REBA ،2. آموزش تمام سطوح درگیر در برنامه ارگونومی، 3 .طرح ریزی مشارکتی مداخلات ارگونومیک، 4 .انجام مداخلات، 5. ارزیابی مجدد پوسچر پس از انجام مداخلات. در آنالیز نتایج از روش آماری ویلکاکسون، آزمون علامت و مک نمار استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش بهبود پوسچر را در اندامهای گردن، تنه، بازو و مچ نشان داد. مقایسه امتیاز کلی و سطح خطر مربوط قبل و بعد از مداخله معنادار بود (05</p). بیشترین تاثیر مداخالت بهترتیب در پوسچر تنه (68 درصد)، بازو (68 درصد)، مچ دست (24 درصد) و گردن (20 درصد) بوده است.

    نتیجه گیری

    رویکرد مشارکتی در مداخله ارگونومی در بهبود چشمگیر پوسچر موثر است

    کلیدواژگان: ارگونومی مشارکتی، REBA، مداخله ارگونومی، پوسچر
  • الهام ساسانی، هاشم شاهی مالمیر، فاطمه دانشمند، محمد مجدی زاده، بی بی فاطمه حقیرالسادات* صفحات 35-47
    مقدمه

    نانوحامل های لیپیدی با رهایش آهسته و تحویل نیمه هدفمند دارو، می توانند برخی از چالش های رسانش دارو را به سلول های سرطانی کاهش دهند. هدف از این مطالعه، تهیه و ارزیابی فیزیوشیمیایی فرمولاسیون های مختلفی از سامانه ی لیپونیوزومی حاوی دوکسوروبیسین به منظور دستیابی به فرمولاسیونی هدفمند، جهت مبارزه بهتر با سلولهای سرطانی است.

    روش کار

    نانوحامل ها با استفاده از نسبت های مولی مختلف از پالمیتویل فسفاتیدیل کولین، کلسترول و سوربیتان مونو استیارات سنتز و از میان 5 فرمولاسیون سنتزی، 3 فرمولاسیون با استناد به بازده درون گیری انتخاب شدند. سپس بمنظور انتخاب فرمول نهایی، پروفایل های رهایش با استفاده از روش های دیالیز و اسپکتروفتومتری تعیین و فرمولاسیون نهایی به منظور بررسی اثر پلی اتیلن گلیکول بر راندمان درون گیری و الگوی رهایش در محیط شبه سلول های سالم و سرطانی پگیله گردید. شاخصه های فیزیوشیمیایی از قبیل اندازه، بار سطحی، شاخص پراکندگی، طیف IR و مورفولوژی شناسایی گردیدند.

    نتایج

    فرمولاسیون نهایی پگیله شده ی حاوی دوکسوروبیسین دارای اندازه ی 102/9nm، بازده درون گیری 3/21 ± 94/17درصد ، پتانسیل زتا 6/67mV- و شاخص پراکندگی 0/128 می باشد. حداکثر رهایش دارو برای این نانوسامانه در شرایط سلول-های سالم و سرطانی طی 48 ساعت، به ترتیب، 24/43 و 26/81درصد بوده است. بررسی طیف IR و تصاویر میکروسکوپ الکترونی، نشان می دهد که دارو و نانوسامانه برهمکنش شیمیایی نداشته و ذرات شکل کروی دارند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که سامانه ی لیپونیوزومی پگیله شده ضمن برخورداری از ویژگی های فیزیوشیمیایی مناسب، تغییری در ماهیت شیمیایی دارو ایجاد نکرده و می تواند حاملی مناسب و نیمه هدفمند برای دوکسوروبیسین باشد.

    کلیدواژگان: لیپونیوزوم، دوکسوروبیسین، نانوحامل دارویی، عامل ضد سرطان
  • مهسا امیرانی، شیوا خلیل مقدم*، کیومرث امینی صفحات 48-54
    زمینه و هدف

    امروزه کلبسیلا پنومونیه یک پاتوژن فرصت طلب در عفونتهای بیمارستانی شناخته می شود. طیف و سیعی از بتالاکتامازها در سراسر جهان درحال افزایش است. آنتی بیوتیکهای بتالاکتام جزو مرسوم ترین عوامل ضدمیکروبی در کنترل و درمان عفونتهای باکتریایی محسوب می شود. هدف از این مطالعه، تعیین نقش ژنهای 2-M-CTX ،8-M-CTX و 2-CMY و جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های کلبسیلا پنومونیه مولد بتالاکتامازهای وسیع طیف است که در بیمارستانهای تهران وجود دارد.

    مواد و روش ها 

    در این مطالعه توصیفی، 60 نمونه بالینی از بیمارستانهای مختلف تهران جمع آوری و با آزمون های بیوشیمیایی شناسایی شد. تست حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن با توجه به استاندارد CLSI 2016 1 1 انجام شد. جهت شناسایی ژنهای بتالاکتاماز از آزمون واکنش زنجیرهای پلیمراز چندگانه استفاده شد.

    یافته

    در این تحقیق، بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک آمپی سیلین و بیشترین حساسیت به آنتی بیوتیک آمیکاسین تعیین شد. از60 ایزوله مورد بررسی، 33 ایزوله حاوی ژن 2-CMY ،8 ایزوله حاوی ژن 2-M-CTX و 25 ایزوله حاوی ژن 8-M-CTX است. تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS نشان داد ارتباط بین ژنهای مورد مطالعه و مقاومت آنتی بیوتیکی معنادار است (0/05<p).

    نتیجه گیری 

    نتایج این مطالعه شیوع بالایی از ایزوله های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به چند دارو و تولیدکننده بتاالکتاماز را در بیمارستانها نشان میدهد که یک مشکل بزرگ سالمت ملی در ایران است و باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، ژن های آنزیم بتالاکتاماز، Multiplex-PCR
  • حسن رامشینی*، شهریار سعیدیان، لیلا ناظمیان صفحات 55-63
    زمینه و هدف

    بیماریهای تحلیل برنده سیستم عصبی به دلیل عواملی چون افزایش جمعیت سالمندان، افزایش طول عمر و فقدان داروهای موثر یک معضل جهانی می باشد. به نظر می رسد مولکولهای دارای حلقه های آروماتیک بوسیله مهار یا تغییر تجمع آمیلوییدی و مانع شدن از ایجاد الیگومرها و فیبریلها که عامل بوجود آورنده این بیماریهاست نقش محافظت کننده از نورونها ایفا می کنند. در مطالعه حاضر اثرات مهاری 1و3و5 تری فنیل بنزن به عنوان یک مولکول آروماتیک روی تجمع و سمیت لیزوزیم مورد مطالعه قرار گرفت

    مواد و روش ها

    لیزوزیم با غلظت 2 میلی گرم بر میلی لیتر در بافر گلایسین 50 میلی مولار و شرایط اسیدی حل شدو سپس در دمای 57 درجه برای مدت مشخصی در حضور یا غیاب تری فنیل بنزن قرار داده شد.اثر مهاری این ترکیب روی لیزوزیم با استفاده از تکنیکهایی مثل میکروسکوپ نیروی اتمی، تیوفلاوین T ، قرمز کنگو و سنجش MTT مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    داده های ما نشان داد که این ترکیب قادر به مهار تجمع لیزوزیم بصورت وابسته به غلظت و با IC50 برابر 1/0 میکرو مولار می باشد. مطالعه سینتیکی این ترکیب باعث طولانی شدن فاز تاخیر و کاهش فاز تعادل گردیدو همچنین سمیت تجمعات لیزوزیم در حضور این ترکیب کاهش معنی داری(0/025 =p) یافت.

    نتیجه گیری

    این مشاهدات نشان داد که تری فنیل بنزن قادر به وارد شدن به بخش مستعد تولید آمیلویید در مراحل اولیه تشکیل تجمع بوده و باعث مهار تشکیل آن می شود.

    کلیدواژگان: لیزوزیم، تجمع آمیلوئیدی، سمیت سلولی، تری فنیل بنزن
  • محمود محمدیان، اکبر احمدی آسور، میلاد پورانصاری، رحیم اکرمی، داود سروش، سید مهدی رضوی* صفحات 65-72
    زمینه و هدف

    مواجهه کارگران با ذرات هوابرد سیمان که حاوی ذرات سیلیس آزاد کریستالی است می تواند منجر به بیماریهای جدی از جمله سیلیکوزیس شود. این مطالعه با هدف ارزیابی غلظت سیلیس موجود در گرد و غبار قابل استنشاق در منطقه تنفسی کارگران شاغل در یک کارخانه سیمان در استان خراسان رضوی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه غلظت سیلیس موجود در ذرات قابل استنشاق سیمان هوای منطقه تنفسی 42 نفر از کارگران بخش های مختلف یک کارخانه سیمان در استان خراسان رضوی در سال 1396 ارزیابی شد. نمونه برداری از ذرات قابل استنشاق بر اساس روش استاندارد MDHS101/2 توصیه شده توسط NIOSH و با استفاده از پمپ نمونه بردار فردی، سیکلون و فیلتر انجام شد. فیلترها توسط یک ترازو با دقت یک میکرون وزن و برای تعیین مقدار سیلیس موجود در آن با روش پراش سنج پودری پرتو ایکس(XRD) مورد آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین مواجهه کارگران با ذرات قابل استنشاق سیمان mg/m309/4±75/3 و متوسط غلظت سیلیس موجود در ذرات قابل استنشاق درهمه بخش های نمونه برداری شده mg/m3 30/0±12/0 بود. بطور متوسط در 69 درصد از کارگران، مواجهه با گرد و غبار سیلیس بیش از حد مواجهه شغلی بود. بیشترین متوسط غلظت ذرات سیلیس در بخش سنگ شکن mg/m3 54/0 و کمترین میانگین در بخش آسیاب موادmg/m3 03/0 مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    مواجهه اکثر کارگران کارخانه سیمان خراسان رضوی با ذرات قابل استنشاق سیمان و سیلیس موجود در ذرات قابل استنشاق سیمان از حدود مجاز توصیه شده ملی و بین المللی بالاتر است. افزایش دمای هوا بر غلظت سیلیس موجود در ذرات قابل استنشاق تاثیر گذار است.

    کلیدواژگان: آلودگی هوا، صنعت سیمان، ذرات قابل استنشاق سیمان، ذرات قابل استنشاق سیلیس، مواجهه کارگران
  • محمدعلی قرائت*، مجید کاشف، لیلا عیدی ابرغانی، محسن شیخلووند صفحات 73-81
    سابقه و هدف
    بتاآلانین از مکمل های اثرگذار بر میزان لاکتات است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر مصرف بتا آلانین بر لاکتات در فعالیت ارگومتر رویینگ بود.
    مواد و روش ها
    24 پاروزن مرد نخبه (سن 3/3 ± 4/23 سال، قد 9/7 ± 7/186 سانتی متر و درصد چربی 1/2 ± 9/8) بطور تصادفی در سه گروه بتا آلانین، دارونما (دکستروز) یا بدون مکمل قرار گرفتند (8n=). میزان مصرف مکمل 40 میلی گرم بر هر کیلوگرم وزن بدن در روز به مدت 3 هفته بود. پس از تعیین توان هوازی بیشینه (VO2max) و کمترین سرعت رسیدن به توان هوازی (vVO2max) با تردمیل، آزمون ارگومتر جهت تعیین توان میانگین و میزان میانگین سرعت در شش دقیقه ارگومتر (vRmax)انجام گرفت و سپس زمان فعالیت تا رسیدن به واماندگی با سرعت vRmax (TvRmax) به ثبت رسید. آزمون 6 دقیقه ارگومتر با 90% vRmax انجام شد و لاکتات و ضربان قلب ثبت گردید. در انتهای دوره، همین آزمون ها تکرار شد. جهت تحلیل داده ها، روش آنالیز واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 05/0 مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    لاکتات در گروه بتا آلانین در پس آزمون پس از 6 دقیقه فعالیت در 90% vRmax کاهش معنادار داشت (00/0 =p). همچنین TvRmax و توان میانگین در گروه بتا آلانین نسبت به دو گروه دیگر بهبود معناداری یافته بود (به ترتیب 00/0 =p و 04/0 =p). vRmax نیز در گروه بتا آلانین افزایش معناداری نشان داد (00/0 =p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که مصرف بتا آلانین ممکن است با تاخیر در تجمع لاکتات، منجر به افزایش زمان رسیدن به خستگی در اجرای فعالیت استقامت عضلانی و بهبود توان هوازی پاروزنان نخبه شود.
    کلیدواژگان: بتا آلانین، استقامت عضلانی، زمان رسیدن به خستگی، پاروزنان مرد نخبه
  • زهرا کیوانلو*، عبدالحمید شوشتری صفحات 83-92
    ویروس آنفلوانزا H9N2 با توجه به دامنه میزبانی بسیار وسیع و به علت بازآرایی ژن اهمیت بالایی دارد که احتمال رد شدن از سد بین گونه ای را تسهیل می کند. این مطالعه اطلاعات مفیدی را در رابطه با همگن بودن ژن H9N2 ویروس آنفلوانزای پرندگان ایران با دیگر ویروس های آنفلوآنزا پرندگان کشورهای پاکستان و اسراییل در سال های متوالی نشان می دهد که تاکید کننده ضرورت نظارت مستمر بر ژن های ویروس آنفلوانزا و بررسی تکامل سویه های آن در منطقه می باشد. مطالعه حاضر روی سکانس ژن NS 10 جدایه ویروس آنفلوآنزا تحت تیپ H9N2 از سال 2016-2007 انجام شد و پس از تکثیر با روش RT-PCR و استخراج ژنوم، ژن ها بطور کامل توالی یابی (با همان پرایمری که برای تکثیر ژن ها استفاده شده بود، انجام شد) و پس ازآن مورد آنالیز فیلوژنیک قرار گرفت. تمامی این10 جدایه در الل A و در تحت دودمان Korean با موتیف اسید آمینه در لیگاند PDZ KSEI قرار گرفتند که این مساله قرابت ژن های ویروس های پاکستانی را به جدایه های ایران نشان می دهد. ویروس های H9N2 از نظر ایجاد بیماری زایی فوق حاد نیستند اما با انتقال به گونه های پستاندار مثل انسان بیماری خفیفی را ایجاد می کنند. این ویروس ها علاوه بر اتصال به گیرنده های اختصاصی طیور، این توانایی را دارند که با تغییراتی در اسیدآمینه، به گیرنده هایی شبیه به استرین نوع انسانی اتصال یابند.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوآنزا، بازآرایی، ژن NS، RT-PCR، آنالیز فیلوژنیک
  • خدیجه یاری، مصطفی لیلی*، حسن ذولقدر نسب، شیما محمدی بلبان، شهلا رحمانی صفحات 93-100
    زمینه و هدف

    با توجه به تقاضای مردم برای آب سالم، گوارا و بهداشتی، مصرف آب های بطری شده در نقاط مختلف دنیا رشد قابل ملاحظه ای را نشان می دهد. هدف این پژوهش تعیین کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب های بطری شده در شهر همدان طی سال 1395 بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که بر روی 5 نشان تجاری پر مصرف و 40 نمونه به صورت تصادفی انجام شد که در آن 20 نوع مشخصه فیزیکی، شیمیایی و میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. داده های بدست آمده با نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد هیچ کدام از نمونه ها دارای آلودگی میکروبی نبوده و با استاندارد مطابقت دارد. میزان کل جامدات محلول (TDS) آنها کمتر از حداقل میزان مورد نیاز تعیین شده توسط سازمان غذا و دارو (mg/L500) است. اختلاف بین مقادیر اندازه گیری شده و مقادیر ذکر شده در برچسب با استفاده از آزمون paired t-test مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس نتایج بدست آمده بین این دو برای همه پارامترها اختلاف وجود داشت که برای پارامترهای نیتریت، TDS و کلراید این اختلاف معنی دار بوده در حالیکه برای بقیه پارامترها این اختلاف معنی دار نبود. میانگین پارامترهای بررسی شده نیز با استفاده از آزمون one sample t-test با مقادیر استاندارد مقایسه شد که نتایج نشان داد میانگین مقادیر اندازه گیری شده تمام پارامترها کمتر از حدود استاندارد می باشد.

    نتیجه گیری

    اگر چه در بیشتر موارد پارامترهای مورد بررسی در نمونه ها با استاندارد مطابقت داشت، اما حتی تعداد معدود عدم مطابقت ها نیز از لحاظ میزان تاثیر بر سلامتی حایز اهمیت است که باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آب های بطری شده، کیفیت شیمیایی، کیفیت فیزیکی، کیفیت میکروبی، همدان
  • امیرحسین برقی، حسین هنری*، محمدعلی ابراهیمی، غلامرضا بخشی خانیکی، سید مجتبی آقایی صفحات 103-112
    زمینه و هدف

    غاسول صابونی دارای ایزوفرم های مختلف پروتئین ساپورین می باشد. ساپورین جزء پروتئین های غیر فعال کننده ریبوزومی (RIPs) است. ایزوفرم SO9 ساپورین ها، آدنین 4324 موجود در توالی حفاظت شده GAGA را دپورینه کرده و باعث اختلال در پروتئین سازی می گردد. در این مطالعه بیان ایزوفرم SO9 در باکتری E. coli و بررسی تیتر آنتی بادی آن در موش سوری انجام شد.

    روش بررسی

    ژن SO9 سنتز شده، از پلاسمید pUC57-SO9 نوترکیب توسط آنزیم های محدود کننده BamH1 و Sal1 جدا و در وکتور بیانی pET28a(+) زیر همسانه سازی شد. بیان پروتئین نوترکیب با IPTG القا گردید. پروتئین SO9 نوترکیب به وسیله کروماتوگرافی تمایلی نیکل خالص سازی شد. برای تایید پروتئین نوترکیب از تکنیک Western blotting استفاده شد. واکسیناسیون موش های سوری با پروتئین تخلیص شده به صورت صفاقی انجام و تیتر IgG سرم به وسیله ELISA بررسی شد.

    نتایج

    زیر همسانه سازی ژن SO9 در وکتور بیانی pET28a(+) به وسیله واکنش PCR و هضم آنزیمی تایید شد. حضور باند پروتئینی 29 کیلودالتون در SDS-PAGE، بیان بالای پروتئین نوترکیب را نشان داد. پروتئین نوترکیب SO9 به وسیله آنتی بادی پلی کلونال شناسایی شد. بعد از تزریق پروتئین در گروه های تست نسبت به گروه های کنترل، میزان تیتر آنتی بادی تولید شده به وسیله تست ELISA اندازه گیری شد.

    نتیجه گیری

    خاصیت ادجوانتی و ایمنوژنی آنتی ژن SO9 نوترکیب تخلیص شده سبب می شود که از این آنتی بادی برای شناسایی میزان حضور SO9 در گیاه غاسول صابونی، به عنوان کاندید واکسن، تهیه کیت تشخیصی و در مطالعات ضد سرطانی سلول های انسانی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: غاسول صابونی، غیرفعال کننده ریبوزوم، بیان SO9
  • مهناز صلحی، جواد یوسفی لبنی*، صدیقه رستاقی، بهار خسروی، اسماعیل فتاحی صفحات 113-120
    مقدمه

    سرمایه اجتماعی یکی از متغیرهای تاثیرگذار بر رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و سلامتی جامعه است. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی سرمایه اجتماعی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 97-1396 می باشد که تعداد 367 نفر به صورت تصادفی و با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه سرمایه اجتماعی دلاویز (1384) به همراه تعدادی از متغیرهای زمینه ای استفاده شد. برای بررسی اعتبار و پایایی پرسشنامه به ترتیب از اعتبار صوری و آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. همچنین برای تحلیل داده ها از نرم افزار 17 spss و نیز از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    یافته ها

    سرمایه اجتماعی در این پژوهش با میانگین 91/54 در سطح متوسطی قرار داشت. نتایج نشان داد که دانشجویان در بعد اعتماد با میانگین(97/10) کمترین میزان و در بعد مشارکت گروهی با میانگین(47/17) دارای بیشترین میزان سرمایه اجتماعی بودند. همچنین بین متغیرهای سن، دانشکده، جنسیت و وضعیت تاهل با سرمایه اجتماعی رابطه معنی داری یافت نشد. اما متغیرهای وضعیت اشتغال، مقطع تحصیلی و وضعیت سکونت دارای رابطه معنی داری با سرمایه اجتماعی بودند.

    نتیجه گیری

    ارتقای سرمایه اجتماعی دانشجویان باید در بعد اعتماد از اهداف اصلی مسئولان دانشگاه قرار بگیرد و همچنین وضع سکونت و اشتغال دانشجویان بهبود یابد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی ایران
|
  • Alireza Talai, Alireza Moslem, Arash Hamzahee, Mojtaba Kianmehr, Abbasali Abbasnezhad * Pages 1-8
    Background

    Intravenous regional anesthesia is a technique developed by the use of tourniquet and intravenous injection of anesthetic drug in the distal areas of the surgical region of the limbs. The aim of this study was to compare the onset of anesthesia induced by two methods of lidocaine use in regional intravenous anesthesia of the upper extremity.

    Materials and Methods

    This single-blind clinical trial study was performed on 40 patients who referred to Bohlool hospital in Gonabad for forearm surgery. Samples were randomly divided into two receiving 40 ml lidocaine 0.5% and 20 ml lidocaine 1%. The research tool was a Researcher-made checklist and a Visual Analoge Scale (VAS). Fisher's exact test, independent and pair t-test were used for data analysis at a significance level of less than 0.05.

    Results

    The results showed that the interval between the injection of anesthesia until the start of complete anesthesia was significantly shorter in the 20 ml lidocaine 1% recipient group compared to the 40 ml lidocaine 0.5% recipient group (p0.05).

    Conclusion

    Regional intravenous anesthesia is induced by 20 ml lidocaine 1% faster than 40 ml lidocaine 0.5%.Keywords: Lidocaine, Intravenous, Regional anesthesia, Upper extremity

    Keywords: Lidocaine, Intravenous, Regional anesthesia, Upper extremity
  • Haniyeh Ghorbannejad, Alireza Didarloo, Farnush Bakhshimoghaddam, Mohammad Alizadeh * Pages 7-17
    Background
    Obesity in children and adolescents and adults is one of the most serious public health concerns in the 21st Century. Meanwhile, adolescence is an important stage in creating healthy eating habits, which is usually maintained until the end of life. The present study was designed to investigate the relationship between dietary patterns with body mass index in adolescents female in Urmia.
    Materials and Methods
    In this study, 453 female students were selected by multi-stage sampling. Anthropometric indices including height, weight and waist circumference were measured using standard methods and calibrated instruments. The usual food intake was determined using a semi-quantitative FFQ.
    Results
    In this study, three major dietary patterns were identified among female students. The "traditional" pattern included fruits, nuts, dried fruits, can and jams, pickles, tea and coffee, honey, vegetables, and sweets. The "high protein" pattern included legumes, organ meats, fish, egg, red meat, high-fat dairy products, cereals, and vegetables. The pattern of "fast foods and salty snacks" included the high-consumption of soft drinks, fast foods, salty snacks, sweets, sugars and juice. High protein dietary pattern [(second tertile compared to first one: (OR = 1.8, 95% CI = (1.1 - 3), P = 0.016) and third tertile compared to the first one: (OR = 1.6, (95% CI = 1.01- 2.7, P = 0.046)] were directly related to underweight. This significant association was maintained in the multiple logistic regression model (Tertile 2 vs. tertile 1: OR = 1.66, 85% CI (1.15-2.39), P = 0.048).
    Conclusion
    The results of this study show that a high protein diet was associated with an increased risk of underweight.
    Keywords: body mass index, dietary patterns, obesity, adolescents
  • Narges Araste *, Hossein Tavakoli Anbaran Pages 17-26
    Background

    The Compton scattered annihilation gammas between PET detectors reduce spatial resolution by making an incorrect Line of Response. This paper, by presenting a new method, tried to remove these errors from PET imaging. In this way, the detectors were insulated so that scattered gammas from a detector can not enter other detectors of the PET ring.

    Method

    First of all, the Siemens PET BiographTM 6 scanner ring was simulated and then all detectors of this ring were isolated to resolve this error and investigate its impact on the Response Function of PET detectors.

    Results

    The analysis of the results of simulation showed that, the isolation of PET detectors reduced counts of detectors in the energy window, especially at the lower threshold (350 to 400 keV). This reduction with a spherical soft issue was less than without that. So that the maximum of the relative percentage difference for counts of detectors between connect and disconnect them was 70% (in 400 keV) and 12% (in 350 keV) in the absence and presence of soft tissue, respectively.

    Conclusion

    Although the isolation of the detectors boosted the resolution of PET, it removed some true coincidences and reduced the sensitivity of PET; there for, it did not have much effect on image quality of PET. Also, a slight decrease in the count, with the soft tissue, shows the greater effect of the isolation of PET-detectors in improving image quality in abdominal imaging in comparison with other imaging such as head and neck imaging.

    Keywords: PET scanner ring, Monte Carlo simulation, Compton scattering event, Spatial resolution, Sensitivity of PET
  • Husein Kalate Arabi, Mojtaba Ahmadi, Jamshid Yazdani Charati, Siavash Etemadi Nezhad * Pages 27-33
    Introduction

    One of the most important factors causing musculoskeletal disorder is awkward body posture during work. Ergonomic interventions to improve working posture are essential. Participatory approach is a new field in the planning and implementation of interventions. This study compared posture of employees working for a manufacturing company before and after the intervention using participatory ergonomics approach.

    Materials and Methods

    A quasi-experimental study was carried out on descriptive analyzes of 30 employees of car cable Manufacturing Company. This research was carried out in five stages including: 1. Ergonomics assessment of working postures by REBA assessment method; 2. Training all stuff and workers involved in ergonomics program; 3. Participatory planning of ergonomics interventions; 4. Interventions; and 5. Postural reassessment after interventions.

    Results

    The results were analyzed using Wilcoxon, Sign and Mc Nemar test. The results of this study showed improvement of the posture in the neck, trunk, arms and wrists. Also, comparison of overall score and ACTION LEVE related before and after intervention was significant (P <.05). The greatest effect was on trunk postures (20 cases) and arms (20 cases), followed by wrists (7 cases), neck (6 cases), forearms (3 cases) and feet (1 case) respectively.

    Conclusion

    The present study shows that a participatory approach to ergonomic intervention can be effective in significant improvement of posture.

    Keywords: parcipatory ergonomic, reba evaluation method, posture.ergonomic entervention
  • Elham Sasani, Hashem Shahi Malmir, Fatemeh Daneshmand, Mohammad Majdizadeh, Bibi Fatemeh Haghiralsadat * Pages 35-47
    Introduction

    Lipid nano-carriers with slow release and semi-targeted delivery of the drug can reduce some of the challenges of drug delivery to cancer cells. The aim of this study was to prepare and evaluate physiochemicals of various formulations of the liponiosomal system containing doxorubicin in order to achieve targeted formulation in order to better fight cancer cells.

    Methods

    Nano-carriers were synthesized using different molar ratios of structural elements such as Dipalmitoylphosphatidylcholine, Cholesterol, Sorbitan ester and 3 out of 5 synthesized formulation were chose based on encapsulation efficiency. Then, in order to determine the final formula, release profiles comprised by dialysis and spectroscopy methods. The final formula was PEGylated by using DSPE-mPEG(2000) in order to investigate its effects on encapsulation efficiency and release profiles in healthy and cancerous cells simulated environment. Physiochemical characteristics such as size, zeta potential, Polydispersity Index(PDI), IR spectrum, and morphology were identified.

    Results

    The final PEGylated formula encapsulating doxorubicin had 102.9 nm size, 94.17±3.21% encapsulation efficiency, -6.67 mV zeta potential and 0.128 PDI. The maximum release rate of the drug for this nano-carrier in healthy and cancerous within 48 hours was 24.43% and 26.81% respectively. IR and morphological investigations showed no chemical interaction between drug and nanocarrier and the particles are spherical in shape.

    Conclusion

    The result of this research indicates that the PEGylated liponiosomal system, having the appropriate physiochemical properties, has not changed the chemical nature of drug and thus can be a suitable and semi-targeted carrier for doxorubicin.

    Keywords: Liponiosome, Doxorubicin, Drug Nano-Carrier, Anti-neoplastic Agents
  • Mahsa Amirani, Shiva Khalil Moghadam *, Kumarss Amini Pages 48-54
    Introduction

    Klebsiellapneumoniae is an opportunistic pathogen causing nosocomial infections. The prevalence ESLBs is increasing worldwide. β-lactam antibiotics are among the most common antimicrobial agents in controlling and treating bacterial infections. The aim of this study was to determine the role of CTX-M-2,CTX-M-8 and CMY-2 genes in K. pneumoniae strains and to prevent antibacterial resistance in β-lactamase producing K. pneumonia isolated from Tehran hospitals.

    Materials and Methods

    In the current study, 60 clinical samples were collected from different hospitals in Tehran and were identified by biochemical tests. Antibiotic susceptibility test was performed using disk diffusion method according to CLSI2016. Multiplex-PCR was used to detect beta-lactamase genes.

    Results

    In this study, the highest and lowest resistance rate were against ampicillin and amikacin, respectively. Among 60 samples, 33, 8, and 25 isolates harbored the CMY-2, CTX-M-2, and CTX-M-8 genes, respectively. Statistical analysis by SPSS software showed a significant correlation between the studied genes and antibiotic resistance (p value<0.05).

    Conclusion

    These findings revealed the high prevalence of multi drug resistant and β-lactamase -producing K. pneumoniae isolated from hospitals which suggest a major public health problem in Iran.

    Keywords: Klebsiella pneumonia, Beta-Lactamases enzyme genes, Multiplex-PCR
  • Hassan Ramshini *, Shahryar Saeidian, Leila Nazemian Pages 55-63
    Backgrounds & Objectives

    Alzheimer's disease is of major concern all over the world due to a number of factors including (i) an aging population (ii) increasing life span and (iii) lack of effective pharmacotherapy options. Aromatic small molecules have been found to play a neuroprotective role by inhibiting and/or modifying the self-assembly of peptide or proteins into oligomers and fibrils, which are linked to the pathogenesis of the diseases. In this study, the inhibitory effects of 1,3, 5 triphenyl benzene as an aromatic molecule on aggregation and neurotoxicity of hen egg white lysozyme (HEWL) was investigated.

    Methods

    Acidic pH and high temperatures were used to drive the protein towards amyloid formation. Lysozyme was dissolved at 2 mg/mL in 50mM glycine buffer (pH 2.5), and then incubated at 57 °C for the specified durations. The inhibitory effect of the compounds against hen egg white lysozyme (HEWL) fibrillation using AFM (atomic force microscope), ThT (thioflavin T), Congo red and MTT assay was investigated.

    Results

    We found that the compounds is able to inhibit HEWL aggregation in a dose-dependent manner with IC50 0.1 µM. Kinetic study of the compound caused lag phase prolonged and stationary phase decreased and also cytotoxic activity of HEWL aggregates in presence of the compounds was diminished.

    Conclusions

    These observations suggest that 1,3,5 triphenyl benzene is capable to insert directly into amyloidogenic core of early aggregates and inhibiting amyloid fibril formation.

    Keywords: Lysozyme, Amyloid aggregation, Cell cytotoxicity, Tri phenyl benzene
  • Mahmoud Mohammadyan, Akbar Ahmadi Asour, Milad Pouransari, Rahim Akrami, Davood Soroosh, Seyyed Mehdi Razavi * Pages 65-72
    Background

    There are many chemicals in Portland cement including crystalline Silica. Workers’ exposure to cement airborne particles containing Free Crystal Silica may cause some serious diseases. This study was carried out to evaluate Free Crystal Silica particle concentration in the workers’ breathing zone in a cement factory in the Khorasan Razavi province.

    Materials and Method

    The concentration of free Crystal Silica of respirable cement particles was evaluated on 42 sample of workers in different sections of a cement factory in the Khorasan Razavi province in 2018. Sampling of respirable particles was conducted based on standard method of MDHS101/2 recommended by NIOSH, using a personal sampling pump, a cyclone and a filter. Filters were weighed using an accurate microbalance with one microgram precision. Filter was analyzed by XRD method for determination of free crystalline silica.

    Results

    The mean workers’ exposure to cement respirable particles was 3.75±4.09 mg/m3 and the average concentration of free silica in cement respirable particles was 0.12±0.3 mg/m3 in all studied sections. On average, 69 percent of workers were exposed to free silica higher than OEL. Maximum average of exposure to free silica (0.54 mg/m3) was observed in stone crushing section and the minimum average exposure was observed in Raw mill section (0.03 mg/m3).

    Conclusions

    Workers exposure to respirable cement particles and free crystalline silica in respirable particles were higher than national and international exposure limits. There is a relationship between temperature and respirable particle concentration. Regarding high exposure of workers to free crystalline silica respirable particle concentration.

    Keywords: air pollution, cement industry, Inhalable particles of cement, Inhalable particles of silica, workers exposure
  • Mohammad Ali Gharaat *, Majid Kashef, Leila Eidi Abarghani, Mohsen Sheykhlouvand Pages 73-81
    Scope: According to the role of beta-alanine in buffering, this study aimed to investigate the effects of chronic beta-alanine ingestion on rowing performance.Materials &
    Methods
    Twenty-four elite male rowers (age:23.4 ±3.3 years, height: 186.1± 7.9 cm, body fat percentage: 8.9 ± 2.1) randomly divided into beta-alanine (40 milligrams. Kilogram-1 body weight per day), placebo (dextrose) or no-supplement for 21 days (n=8). After evaluating Volume of O2 maximum (VO2max) and velocity in VO2max (vVO2max), test of 6 min rowing ergometer for assessing mean power output, mean velocity in 6 minutes rowing maximum (vRmax) and Time at vRmax (TvRmax), and test of 6min ergo rowing with 90% of vRmax were executed in a pre- posttest procedure Power output (P), time to exhaustion (TvRmax), lactate concentration (LA) and heart rate (HR) were recorded from ergo rowing. For analysisng the outputs, ANOVA was utilized.
    Findings
    Significant differences were shown in power output in 6 min@24str, vRmax (p= 0.00), TvRmax and LA in Post-test between beta-alanine and placebo or control (P= 0.00 and P= 0.04 respectively).
    Conclusion
    It can be concluded that ingesting beta-alanine might delay lactate accumulation and increases time to exhaustion in rowing performance.
    Keywords: Beta Alanine Supplementation, Muscle endurance, Time to exhaustion, Elite male rowers
  • Zahra Keyvanlou *, Abdul Hamid Shoushtari Pages 83-92
    The H9N2 influenza virus is of great importance due to the wide range of hosts due to gene rearrangement, which facilitates the possibility across of the Inter-species barrier. This study demonstrates useful information on the homogeneity of the H9N2 strain of avian influenza virus in Iran with other influenza viruses in Pakistani and Israeli birds for years to come, which emphasizes the need for continuous surveillance of the influenza virus genes and the evolution of strains of the strains in the region. The present study was conducted on the 10 isolates NS gene sequence of the H9N2 influenza virus strain from 2007-2016. After amplification by RT-PCR and genome extraction, the genes were completely Sequencing (it was carried out with the same primer used for gene amplification) and then phylogenetic analysis. All of these 10 isolates were included in allele A under the Korean lineage with amino acid motif KSEI in the PDZ ligand, which shows the similarity of Pakistani virus genes to C of Iran. H9N2 viruses are not highly pathogenic, But by transferring to mammalian species like humans, they cause mild illness .These viruses, in addition to connecting to poultry receptors, have the ability to connect to receptors similar to human type strains with changes in amino acids.
    Keywords: Influenza Virus, Rearrangement, NS gene, RT-PCR, Phylogenetic Analyze
  • Khadijeh Yari, Mostafa Leili *, Hassan Zolghadrnasab, Shima Mohammadi Bolban, Shahla Rahmani Pages 93-100
    Background

    The consumption of bottled water in various parts of the world have significantly increased. The aim of this study was to evaluate the physical, chemical and microbial quality of bottled waters in Hamadan in 2016.

    Materials and Methods

    This research is a descriptive cross-sectional study, that was carried out on 5 popular brands and 40 randomly selected samples, in which 20 types of physical, chemical and microbial characteristics were investigated. All data were analysed using the statistical software package, SPSS 20.0 and descriptive statistics.

    Results

    The results showed that none of the samples had microbial contamination and passed the required standards. Total dissolved solids (TDS) content are lower than the minimum values required by the Food and Drug Administration (500 mg/L). The differences between the measured and labeled values was investigated using paired t-test. Based on the results, there were differences between the measured and labeled values for all parameters, where for the parameters of nitrite, TDS and chloride it was significant, while for the rest of the parameters it was not significant. The mean values of the parameters were also compared with the standard values using one sample t-test.

    Conclusion

    For the most samples, the assessed parameters were consistent with the standards, however, for the few number of samples which violates from the standard values it was also important in terms of the possible health impacts, thus should be taken into consideration.

    Keywords: Bottled water, chemical quality, physical quality, microbial quality, Hamadan
  • Amirhossein Barghi, Hossein Honari *, Mohamadali Ebrahimi, Gholamreza Bakhshi Khaniki, Seyed Mojtaba Aghaee Pages 103-112
    Introduction

    Saponaria officinalis have various saponin isoforms. Saponin is a ribosome-inactivating protein (RIP). The SO9 isoform of saponins depurinates the adenine 4324 in the preserved GAGA sequence resulting in impairment of protein production. In this study, the S09 isoform was expressed in E. coli and its antibody titers were evaluated in Mouse.

    Methods

    The S09 gene was synthesized and isolated from the pUC57-S09 recombinant plasmid using the restriction enzymes BamH1 and Sal1, and then cloned in the expression vector pET28a(+). Expression of the new recombinant protein was induced by IPTG. The recombinant S09 protein was purified by Ni affinity chromatography. The recombinant protein was confirmed through western blotting. The Mouse were vaccinated through intraperitoneal injection of the purified protein and serum IgG titer was measured through ELISA.

    Results

    Subcloning of S09 gene in the pET28a(+) expression vector was confirmed by PCR and enzymatic digestion. The presence of 29 kDa protein band in SDS-PAGE showed the high expression of recombinant protein. The recombinant S09 protein was detected by polyclonal antibody. After injection of the protein to the test groups, the antibody titer was measured by ELISA.

    Conclusion

    The adjuvant property and immunogenicity of the purified recombinant S09 antigen showed that this antibody can be used to detect the presence of S09 in Saponaria officinal is, as a candidate for vaccine, for production of diagnostic kits, and in human cells anticancer studies.

    Keywords: : Saponaria officinalis L, RIP, expression SO9
  • Mahnaz Solhi, Javad Yoosefi Lebni *, Sedighe Rastaghi, Bahar Khosravi, Esmaeil Fattahi Pages 113-120
    Introduction

    Social capital is one of the variables influencing the economic, social and health development of society. Therefore, the purpose of this study is to examine the social among Iranian university students.

    Materials and Methods

    This study is a cross-sectional study. The statistical population of this research includes all students of Iran University of Medical Sciences in 2017. 367 people were selected randomly using the Cochran sampling formula. In order to collect the data, the Delaouiz Social Capital Questionnaire (2005) was used along with a number of underlying variables. The validity and reliability of the questionnaire were used for face validity and Cronbach's alpha, respectively. Also, for analyzing the data, spss17, and one-way ANOVA, t-test and Pearson correlation coefficient were used.

    Results

    Social capital in this research with an average of 91/54 was moderate. The results showed that the students had the lowest level of in the dimension trust (10.97) and in the group's participation with the average (17.47) had the highest social capital. Also, there was no significant relationship between age, college, sex and marital status with social capital. But the variables of employment status, educational level, and residence status had a significant relationship with social capital.

    Conclusion

    Social capital can affect the mental and social health of students as well as their level of scientific and social progress. Therefore, attention to the social capital of students and its promotion should be one of the main goals of the authorities of the university and society.

    Keywords: Social Capital, Students, Iran University of Medical Sciences